Home / Vraag de Vlaamse renovatiepremie aan

Vraag de Vlaamse renovatiepremie aan

Ben jij toe aan een badkamerrenovatie en wil je je huidige badkamer onder handen nemen? Bekijk dan eens of je niet in aanmerking komt voor de Vlaamse renovatiepremie. Misschien kun je wel extra voordelig je badkamer verbouwen. Deze premie is te mooi om te laten liggen, al zijn er natuurlijk wel een aantal voorwaarden aan gekoppeld.

Wil je je badkamer laten renoveren en gebruik maken van de Vlaamse renovatiepremie dan komen de volgende onderdelen in aanmerking:

  • Vernieuwing van bestaande sanitaire toestellen

  • Het kraanwerk en de leidingen

  • Leidingen en toestellen voor de productie van sanitair warm water

  • Het nieuw plaatsen van max. 1 douche, ligbad, toilet en 2 wastafels

  • Natte of droge kalkbeplijstering van muur en plafond

Je merkt het, de werken en toestellen die in aanmerking komen voor deze premie zijn best wel ruim. Zit je toch nog met vragen welke renovatiewerken aan je badkamer in aanmerking komen voor een premie, vraag er ons dan zeker naar.

Bedrag van de renovatiepremie

Deze premie kan 20% of 30% van het totale factuur bedragen voor je renovatie (excl.btw). De hoogte van deze premie hangt samen met je inkomen. Per categorie dient de factuur voor de renovatiewerken van je badkamer wel € 2.500 te bedragen.  Voor de sanitaire voorzieningen kun je maximaal € 7.500 terugkrijgen, toch al een zeer aardige som. Je aanvraag kun je trouwens indienen op www.wonenvlaanderen.be.

 

 

Kun jij beroep doen op de renovatiepremie?

Deze premie is natuurlijk gekoppeld aan een aantal voorwaarden. Ze hangt samen met je inkomen, woning en andere eigendommen. Verder kan je maximum 2 aanvragen doen in 10 jaar tijd, met een tussenperiode van minimum 1 jaar en maximum 2 jaar. Een aanvraag kan slechts voor 2 categorieën tegelijkertijd. Voor elke categorie kan je bovendien maar 1x een premieaanvraag doen.

Een erkende aannemer

Een andere belangrijke voorwaarde is dat je beroep doet op een erkende aannemer, maar dan zit je bij RenoZen natuurlijk goed. Wil je alles weten over deze voorwaarden, neem dan zeker een kijkje op de genoemde website of vraag er ons naar bij het bespreken van je badkamerrenovatie project.

 

Heb jij recht op de nieuwe Vlaamse renovatiepremie? Vraag er ons naar! 

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws rond badkamerrenovatie

* Verplichte velden