Home / Hou je glazen douchewand kalkvrij en helder

Hou je glazen douchewand kalkvrij en helder

 


Een glazen douchewand is vrij standaard in de meeste badkamers. Deze wanden zijn echter gevoelig aan kalkaanslag. Ze goed onderhouden is dan ook noodzakelijk om er lang van te genieten. Wij geven je alvast enkele tips mee.

 

Gebruik de glaswisser na het douchen

 

Wil je schimmel of aanslag voorkomen dan is het belangrijk dat je na het douchen een glaswisser of een doek gebruikt om de glazen af te nemen. Zo voorkom je dat vuiligheid en kalk zich aan de douchedeur gaan hechten. Leg de douchewisser nooit te ver uit de buurt of monteer deze in de douche, zo vergeet je dit niet.

Een alternatief is een droogtrommeldoekje. Deze fijne, zachte doek zorgt ervoor dat de zeepresten oplossen.

Voorkom kalkaanslag

 

Met een protector of oppervlaktebeschermer voorkom je de vorming van kalk. Deze hebben een waterafstotend effect, waardoor het water makkelijk van je deuren afloopt. Zo krijgt vuil en vet geen kans om zich vast te hechten.

 

Gebruik het juiste schoonmaakmiddel

 

Zit je toch met kalkaanslag, dan kun je deze makkelijk te lijf gaan, als je maar het juiste product gebruikt. Een reinigingsmiddel voor glas of een sanitairreiniger voor keramiek voldoen meestal ruimschoots. Er zijn heel wat producten verkrijgbaar, vraag ons gerust om advies.

Ook een spray met azijn kun je gebruiken als alternatief.

 

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws rond badkamerrenovatie

* Verplichte velden