Home / Is een handdoekradiator wat voor jou?

Is een handdoekradiator wat voor jou?

Handdoekradiatoren zijn een leuk hebbeding, maar als primaire verwarming in je badkamer schieten ze tekort. De vraag is dan ook: is een handdoekradiator wat voor jou?

Een handdoekradiator is vaak stijlvol, multifunctioneel en je hebt natuurlijk altijd een lekker warme handdoek na het douchen. Maar je hele badkamer ermee verwarmen is bijna onmogelijk. Zeker bij in de winter schiet dit type van verwarming tekort. Zijn er dan geen alternatieven? Natuurlijk wel:

 

 • Vloerverwarming
  Let wel, niet elke badkamervloer is geschikt of groot genoeg voor vloerverwarming. De temperatuur stijgt bovendien traag, wat niet altijd ideaal is in een badkamer, waar je het vaak snel warm wilt krijgen.
   

 • Elektrische verwarming
  Een elektrisch vuurtje is ideaal om snel te verwarmen. Je verbruikt echter heel wat energie en ook qua veiligheid is deze oplossing niet altijd optimaal. Zo een vuurtje is vaak wel handig en compact.
   

 • Traditionele radiatoren
  Deze warme vaak snel op en de kosten vallen mee. Er zijn ook exemplaren waar je je handdoek makkelijk over kunt draperen, waardoor een handdoekdroger overbodig wordt.
   

 • Convectoren
  Convectoren zijn vergelijkbaar met een traditionele radiator, maar dan compacter en efficiënter. Ze kunnen perfect weggewerkt worden in een wand. Aangezien je er geen handdoeken op kan hangen, vervangen ze natuurlijk geen handdoekdroger, maar je kunt ze wel combineren.

 

 

Ben je fan van een handdoekradiator, wees je er dan bewust van dat je nog een andere verwarmingsbron nodig hebt. Bij RenoZen adviseren we je graag, over wat voor jou de beste oplossing is.

 

Handdoekradiator

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws rond badkamerrenovatie

* Verplichte velden