Home / De badkamertrends op BATIBOUW zijn nu al bekend

De badkamertrends op BATIBOUW zijn nu al bekend

Eind februari gaat Batibouw weer van start. Wij zijn daar niet aanwezig met RenoZen maar geven jullie wel de trends mee die je er Paleis 6 en 7 kan gaan ontdekken. Weet dat we deze met plezier in je badkamer verwerken.

Twee trends staan alvast de afgelopen jaren centraal: het toenemend belang van ecologisch waterverbruik en de zoektocht naar meer comfort. Woningen worden steeds kleiner, dus ook in de badkamer moeten we steeds inventiever zijn.

Enkele nieuwe trends in de kijker

De inloopdouche

De laatste jaren worden de douche en het bad steeds vaker losgekoppeld van elkaar. Hoewel, heel wat mensen opteren voor een badkamer zonder bad. De inloopdouche en de douchekoppen worden dan ook steeds belangrijker en luxueuzer. Douchebakken van 90 x 90 cm zijn quasi de standaard geworden, maar ook grotere afmetingen komen veelvuldig voor.

De elektronische kraan

Perfect je water doseren en op temperatuur krijgen? Maak kennis met de elektronische kraan. Aparte knoppen voor het waterdebiet en de watertemperatuur geven de gebruiker het optimale comfort. Omdat je de temperatuur op voorhand kan instellen gaat er amper water verloren. Reken maar dat je ecologisch bezig bent!

De geconnecteerde badkamer

Het Internet of Things breekt volledig door en dat merk je ook in de badkamer. Geïntegreerde luidsprekersystemen, ledverlichting of de verwarming bedienen met je smartphone? Alles is mogelijk tegenwoordig. Zo kun je draadloos je telefoon opladen via je badkamermeubel en zijn er ook spiegels met ingebouwde infraroodverwarming. Deze dampen niet aan en geven een comfortabele warmte.

 

Douchetoilet aan een revival bezig

Het douche-wc is aan een comeback bezig. De gebruiker wordt automatisch gereinigd, een bijzondere gebeurtenis, daar mag je zeker van zijn. Ook toiletten zonder spoelrand zijn populair. Ze zijn hygiënisch en onderhoudsvriendelijk.

 

 

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws rond badkamerrenovatie

* Verplichte velden