Home / Inspiratie / 6 redenen waarom kiezen voor een kurkvloer in uw badkamer een goed idee is

6 redenen waarom kiezen voor een kurkvloer in uw badkamer een goed idee is

kurk in de badkamer

Natuurlijke materialen zoals bamboe parket of kurk vinden meer en meer hun weg richting de badkamer. En terecht! Een kurkvloer in de badkamer is onderhoudsvriendelijk, voelt aangenaam met blote voeten en leent zich voor alle stijlen. Of u nu graag een klassieke, moderne of zelfs retro badkamer wenst.

Twijfelt u nog over uw nieuwe badkamervloer? Wij geven hieronder alvast 6 redenen waarom kiezen voor kurk zeker en vast een goed idee is!

 

1. Kurk is waterbestendig

Kurk is van nature waterafstotend. En dat is voor een vochtige ruimte als de badkamer geen overbodige luxe. Met een waterbestendige kurk badkamervloer vermijdt u dan ook lastige vochtproblemen of schimmelvlekken.

Heel wat kurkvloeren zijn ook nog eens voorzien van een speciaal vernis waardoor vlekken niet kunnen indringen. 

 

2. Kurk creëert ‘een wellness gevoel’

We zien het steeds vaker bij klanten: de wens om een vorm van wellness te creëren in huis. Ze willen hun badkamer omtoveren tot een ruimte waar ze volledig tot rust kunnen komen.

Natuurlijke materialen zoals kurk sluiten hier perfect bij aan. Ze geven uw badkamer niet alleen een warme uitstraling maar een kurkvloer voelt ook zacht en warm aan. Kurk neemt de omgevingswarmte op en houdt deze lang vast. Heel aangenaam voor een ruimte waar u toch regelmatig op blote voeten rondloopt. Daarnaast is kurk ook perfect combineerbaar met vloerverwarming

Kurk heeft ook een sterk geluiddempend effect. Het materiaal absorbeert de loop- en omgevingsgeluiden maximaal.

Met kurk in de badkamer creëert u een oase van rust! 

 

3. Kurk voelt comfortabel en veilig aan

Een badkamervloer uit kurk voelt niet alleen warm aan maar is bovendien ook ergonomisch. Door haar elastische eigenschap voelt de vloer zacht aan en soepel om op te lopen. Goed voor rug en gewrichten.

Daarnaast is kurk ook van nature antislip, ook wanneer het nat is. Zo kan je steeds veilig uit de douche of bad stappen zonder uit te glijden. 

 

4. Kurk past perfect bij elke stijl

Kurk kreeg lang te kampen met een oubollig imago. Maar dankzij het oneindig aantal mogelijkheden op vlak van design is dit gelukkig verleden tijd.

Van klassiek kurk tot kurk met de looks van marmer. Landelijke stijl of toch eerder een strakke design badkamer? Kurk past bij elke stijl en is perfect combineerbaar met andere tegels.

Kurkvloeren zijn er in tal van kleuren, afmetingen, structuren en afwerkingen. Voor ieder wat wils!

 

5. Kurk is onderhoudsvriendelijk

Vlekken en geurtjes kunnen zich niet aan kurk hechten waardoor het zeer hygiënische vloeroplossing is. Voor onderheid volstaat een stofzuiger of licht vochtige dweil met beperkte hoeveelheid kuisproduct.

Bovendien is kurk antistatisch. Stof, huismijt of bacteriën worden lekker afgestoten. 

 

6. Kurk is een duurzame oplossing

Kurk heeft een zeer lange levensduur en is bovendien 100% recycleerbaar. Daarnaast is het ook een van de oudst bekende isolatiematerialen.

Kiezen voor kurk in de badkamer is dus niet  alleen een duurzame keuze maar heeft ook een tof effect op je energierekening. 

 

Benieuwd naar concrete toepassingen van kurk als badkamervloer? Bekijk dan onderstaande badkamerrenovaties met kurk:  

 

Terug naar overzicht

 

kurk in de badkamer
Stijlvolle badkamer herenhuis antwerpen - badkamerrenovatie
Witte badkamer met metrotegels en kurkvloer

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws rond badkamerrenovatie

* Verplichte velden