Home / Inspiratie / Je douchekop reinigen? Zo pak je kalk aan!

Je douchekop reinigen? Zo pak je kalk aan!

Je hebt geïnvesteerd in een heerlijke regendouche, maar toch gaan na een tijdje de gaatjes van je douchekop dicht zitten. Dat is logisch, de kalk in ons water zorgt daarvoor. Het water straalt niet goed meer en het is dan ook tijd om je douchekop eens grondig onder handen te nemen. Maar hoe pak je dat aan?

Waarom je douchekop reinigen?

De kalk in ons leidingwater zorgt ervoor dat de gaatjes van je douchekop na een tijdje gaan verstoppen. Het water stroomt niet goed meer door en je krijgt een hardere straal te verduren. Dit is niet enkel hoogst onaangenaam, het kan zelfs pijn doen! Wil je optimaal blijven genieten van je douche, dan zal je de handen uit de mouwen moeten steken en je douchekop reinigen. 

Hoe pak je het aan?

Een douchekop ontkalken is niet moeilijk. Er zijn heel wat ontkalkingsmiddelen in de winkel verkrijgbaar, die stuk voor stuk de kalk grondig aanpakken. Schoonmaakazijn is een goedkoper en valabel alternatief. Draai de douchekop los en leg deze gewoon in een bakje met schoonmaakazijn. Let op: vaak moet je deze nog wel verdunnen! Laat de douchekop een paar uur weken in de azijn en klaar.

Kan je kalkaanslag voorkomen?

100% zekerheid heb je nooit, maar na het gebruik de douchekop afdrogen, voorkomt dat kalk zich kan vastzetten. Zo moet je minder vaak met azijn aan de slag.

 

 

Douchekop reinigen

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws rond badkamerrenovatie

* Verplichte velden