Home / Inspiratie / De hype voor je badkamer en het strand: de hamamdoek!

De hype voor je badkamer en het strand: de hamamdoek!

De trend in magazines, op Instagram en Pinterest? Ongetwijfeld de hamamdoek. Sneller drogend dan een handdoek en veel comfortabeler, is deze doek onmisbaar op je volgende reis of in je badkamer. Deze multifunctionele doek verovert stormenderhand het land, maar waar let je nu op bij de aanschaf?

 

Een hamamdoek?

 

Met een hamamdoek kan je je afdrogen, maar net zo goed kan je deze rond je lichaam draperen als je naar het strand trekt of een beach bar bezoekt. De doeken zijn meestal gemaakt van katoen of bamboe en deze stoffen drogen supersnel. Als je al in Turkije een hamam hebt bezocht, dan ken je de typische doeken wel. Een hamamdoek is groter dan een traditionele handdoek en daarom het perfecte alternatief voor een strandlaken. Maar ook in je gerenoveerde badkamer komt dit hebbeding perfect tot zijn recht.

 

6 tips bij het kiezen van de perfecte hamamdoek

 

 • Kleur
  Smaak is persoonlijk, maar wil je je hamamdoek ook op het strand gebruiken, weet dan dat een lichtere kleur sneller vuil wordt. Op vakantie is wassen meestal niet evident dus ga beter voor een iets donkere tint.
 • Lengte
  Hou er rekening mee dat een hamamdoek een beetje krimpt in de was. Koop je hamamdoek dus groot genoeg. Een langere handdoek is sowieso toch veel aangenamer?
 • Materiaal
  De meeste hamamdoeken zijn van katoen, linnen of bamboe. Bamboe maakt de hamamdoeken zijdezacht, maar ze zijn wel een stuk duurder.
 • Zachtheid
  Een hamamdoek moet heerlijk zacht zijn. Bespaar niet op kwaliteit, je zal het je beklagen!
 • Duurzaam
  Kies je voor katoen, ga dan voor biologisch en hergebruikt katoen. Het is wat duurder, maar je werkt wel mee aan een beter milieu.
 • Prijs
  Dure hamamdoeken zijn niet altijd beter. Vergelijk!

 

RenoZen geeft 3 hamamdoeken weg!

 

Wil jij een superleuke hamamdoek om de komende vakantie mee op het strand te pronken of in je gerenoveerde badkamer te gebruiken? Dat kan! Like onze Facebookpagina en de post over de hamamdoeken en maak kans op één van onze 3 comfortabele hamamdoeken die we weggeven. De status delen mag natuurlijk ook altijd. Veel succes!

 

Hamamdoek badkamer
Hamdoeken badkamer

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws rond badkamerrenovatie

* Verplichte velden