Home / Inspiratie / 7 dingen die je beter niet bewaart in je badkamer

7 dingen die je beter niet bewaart in je badkamer

Wedden dat je je make-up en handdoeken en medicijnen in de badkamer bewaart? Logisch, en toch… Er zijn een aantal producten die je beter NIET in je badkamer stockeert. Vocht is immers niet altijd zo gunstig, De volgende 7 producten houd je eigenlijk beter niet bij in je badkamer.

Medicijnen

 

Lees de verpakking eens. Koel en droog bewaren. Nu is het in de badkamer vaak niet echt koel en het is er ook nog vochtig. Bewaren in de badkamer komt de werking van je geneesmiddelen alvast niet ten goede.

 

Elektronica

 

Muziek in de badkamer is fijn, maar kies wel een radio die er speciaal voor gemaakt is. Het vocht kan muziekspelers aantasten en ze gaan zo minder lang mee. Ook je smartphone laat je beter in een andere kamer achter. Even écht rust.

 

Make-up

 

Cosmetica wordt bij voorkeur bewaard op kamertemperatuur. De temperatuurschommelingen in je badkamer zijn dan ook nefast voor de levensduur van je make-up.

 

Juwelen

 

De vochtige badkamer versnelt het oxidatieproces bij juwelen, waardoor ze minder gaan glanzen. Stop ze dus altijd in een kast en laat ze niet open en bloot in je badkamer.

 

Nagellak

 

Een constante temperatuur is het beste voor nagellak en in je badkamer durft de temperatuur nogal eens schommelen. Lades zijn ook hier de oplossing. Ondertussen zal het al wel duidelijk zijn dat een make-up tafel in plaatsje verdient in je badkamer.

 

Handdoeken

 

Het klinkt misschien een beetje bizar, maar ook handdoeken liggen niet optimaal in een badkamer. Ze zijn immers gevoelig voor schimmels. Zeker na een douche hang je ze beter op een andere plek om te drogen.

 

Scheermesjes

 

Stoom en vochtigheid kunnen je scheermesjes op voorhand beschadigen en laten roesten. Bewaar ze dus op een andere plek of stop ze op zijn minst in een afsluitbaar doosje, zodat er geen vocht aankan.

 

Je badkamer renoveren

De badkamer inrichten is een ding, ze renoveren natuurlijk een hele andere zaak. Ben je toe aan een badkamerrenovatie en op zoek naar een specialist? Neem dan zeker contact met ons op. We bekijken grondig je badkamerrenovatie en ja, we houden rekening met de make-up tafel!

 
Badkamer met schuiven

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws rond badkamerrenovatie

* Verplichte velden