Home / Inspiratie / 6 tips om het maximale uit je kleine badkamer te halen

6 tips om het maximale uit je kleine badkamer te halen

Een kleine badkamer renoveren is onmiskenbaar een uitdaging. Goed plannen, keuzes maken en focus houden is de boodschap. Wij geven je alvast 6 essentiële tips mee om van je renovatie een succes te maken. Geloof ons, ook in een kleine badkamer kun je wonderen verrichten.

 

Tip 1: Besef je beperkingen

Groots dromen is mooi, maar je moet het toch echt wel doen met de ruimte die je ter beschikking hebt. Probeer je kleine ruimte niet vol te proppen, maar maak verstandige keuzes en schenk jezelf nog wat ruimte.

 

Tip 2: Plan goed op voorhand

Uiteraard kunnen we je hierbij helpen, maar een zorgvuldige planning is noodzakelijk. Bespaar waar je kunt ruimte en kies voor de kleinste afmetingen voor je bad, douche en kasten. Zoek je opbergruimte in de hoogte en ga zelfs tot aan het plafond als je moet. Bij RenoZen maken we er wel wat moois van.

 

Tip 3: Kies de juiste deuren

Denk aan een schuifdeur in plaats van een deur die openzwaait. Kijk ook uit met lades want ook die moet je vlot kunnen openen.

 

Tip 4: Hou rekening met je apparatuur

Moet je in de al redelijk kleine ruimte ook nog een wasmachine en/of droogkast kwijt, dan hou je hier maar beter op voorhand rekening mee. Voorzie een aan het oog onttrokken oplossing voor deze apparaten. Wist je dat je zelfs een uittrekbare strijkplank kan integreren in je badkamer. Slim zaken wegwerken, daar draait het om. 

 

Tip 5: Werk met een realistisch budget

Informeer op voorhand naar de prijzen, enkel zo kan je een realistisch budget opstellen. Het is heel kort door de bocht om te denken dat een kleine badkamer renoveren maar de helft kost van een dubbel zo grote. Waar je wel op kan besparen is de hoeveelheid materiaal. Voorzie 10% extra budget als veiligheid. Niet dat we bij RenoZen onze beloftes niet nakomen, maar zorg voor een buffer voor nog wat extraatjes. 

 

Tip 6: Geef het in handen van een professional

Natuurlijk kun je alles zelf regelen, maar een vakman coördineert je hele project en zorgt ervoor dat de renovatie vlot verloopt. Wij houden sowieso rekening met de beperkte ruimte en laten de verschillende vaklui elkaar netjes opvolgen. Zo lopen ze mekaar niet in de weg. 

 

Meer weten? 

Beschik je over een kleine badkamer die je wil laten renoveren en wil je de mogelijkheden eens bekijken? Contacteer ons, we denken graag met je mee!

 

 

 

Kleine badkamer renoveren

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws rond badkamerrenovatie

* Verplichte velden