Home / Inspiratie / 5 tips voor een tijdloze en warme badkamer!

5 tips voor een tijdloze en warme badkamer!

Aangezien deze week de zon weer plaatsmaakt voor dikke regendruppels, is het moment misschien aangebroken om de badkamer aan te pakken. In een badkamer kom je tot rust en de inrichting speelt dan ook een belangrijke rol. Clean, maar daarom niet ongezellig: daar gaan we voor. Bij RenoZen geven we jullie alvast enkele tips om dit te realiseren.
 

1.Haal de natuur in je badkamer

Natuurlijke materialen staan garant voor de nodige gezelligheid. Houten accessoires, een stenen kom en planten scheppen onmiddellijk sfeer. Natuurlijke lichtinval geeft een grote meerwaarde aan je badkamer, dus bekijk de mogelijkheden. Denk je aan verbouwen of renoveren, overweeg dan extra grote ramen!

 

2.Hou het minimalistisch

Monochrome kleuren hoeven zeker niet uit te monden in een saaie badkamer, integendeel. Zwart, grijs en wit: meer is er niet nodig in je badkamer. Textiel en accessoires kunnen voor de frivole toets zorgen als je dat wil. Je geeft je badkamer een verfijnde en tijdloze uitstraling. Je gaat toch niet elk jaar verbouwen, wel?
 

3. Ga voor eenvoudige meubel

Eenvoudige, vaak Scandinavische meubels, komen perfect tot hun recht in de badkamer. Rust, daar draait het om en bombastische stukken leiden de aandacht enkel maar af.
 

4. Texturen maken het verschil

Ben je bang dat je badkamer er te klinisch gaat uitzien? Speel met textuur! Hiermee kan je op een stijlvolle manier je badkamer een warmere uitstraling geven. Hout, stofjes en zachte badmatten vormen de perfecte aanvulling en scheppen sfeer.
 

5. Less is more

Tegen zorgvuldig gekozen accessoires die als eyecatcher dienen zeggen we volmondig ja, maar kijk uit. Een badkamer met te veel potjes, kadertjes, en spulletjes kan al snel heel rommelig ogen. Kies je accessoires dan ook met zorg en hanteer het credo: less is more.

 

Hopelijk kan je hiermee al aan de slag. Wil je je badkamer wat grondiger aanpakken en ben je toe aan een verbouwing? Dan staan we bij RenoZen alvast voor je klaar. Contacteer ons hier voor bijkomende info. We bekijken graag samen met jou de mogelijkheden! 

Minimalistische badkamer
Natuur badkamer
Textuur badkamer

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws rond badkamerrenovatie

* Verplichte velden