Home / Inspiratie / 5 tips om je badkamer snel en aangenaam te verwarmen

5 tips om je badkamer snel en aangenaam te verwarmen

Nu de zon verdwenen is en de avonden en nachten kouder worden, wil je waarschijnlijk net dat tikkeltje langer in bed blijven liggen. Maar, opstaan moet je toch en wat is er dan heerlijker dan een knusse, warme badkamer. Wij geven je 5 tips mee voor een warme badkamer bij het opstaan. Hou er rekening mee bij het renoveren van je badkamer!

Tip 1

Installeer een aparte thermostaat

 

Een aparte thermostaat geeft je heel wat mogelijkheden. Zo moet je niet telkens de hele woning verwarmen, als je enkel in de badkamer moet zijn.

 

Tip 2

Maak van je huis een smart homeDe technologie staat niet stil en een slimme thermostaat weet wanneer je opstaat en zorgt tijdig voor een warme badkamer.

 

Tip 3

Zorg voor voldoende verluchting

 

Het klinkt misschien een beetje vreemd, maar voldoende verluchting draagt bij aan een warmere badkamer. Verse lucht warmt sneller op. Bovendien ben je ook sneller verlost van muffe geurtjes en vocht. Mooi meegenomen toch?

 

Tip 4

Werk met hout

 

Hout zorgt voor warmte in je badkamer. Houten materialen zorgen voor meer sfeer en voelen warmer aan dan kunststof of porselein.

 

Tip 5

Verwarm elektrisch bij indien nodig

 

Elektrisch verwarmen kost wel wat, dus probeer het te vermijden. Als het niet anders kan, kun je kort ‘s ochtends en ‘s avonds elektrisch bijverwarmen. Gebruik het enkel als aanvulling, anders voel je het onmiddellijk in je energiefactuur.

 
Badkamer verwarmen

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws rond badkamerrenovatie

* Verplichte velden