Home / Inspiratie / In 5 stappen naar een geslaagde badkamerrenovatie

In 5 stappen naar een geslaagde badkamerrenovatie

Bij het renoveren van een badkamer komt best wel wat kijken. Gelukkig zijn we er bij RenoZen al jaren in thuis en beschikken we over heel wat ervaring. We delen deze expertise graag en geven je dan ook een handig stappenplan mee dat je in je achterhoofd kan houden, als je aan het nadenken bent over een badkamerrenovatie.

✓ Stap 1
Bepaal je stijl

Inspiratie vind je tegenwoordig overal. Bepaal vooraf je stijl, bekijk wat mogelijkheden en vorm je een duidelijk beeld van wat je wil. Een moodboard kan hierbij helpen. Denk ook na over de praktische kant, want dat gaat na een tijdje doorwegen. Nood aan bijkomende ideeën, neem dan zeker eens een kijkje op Pinterest.

✓ Stap 2
Bepaal je budget

Uiteraard speelt het budget ook een rol bij het renoveren van je badkamer. Bepaal een budget en probeer daar aan vast te houden. Bij RenoZen kunnen we afhankelijk van je wensen een kostenraming bezorgen. Zo heb je een houvast en weet je perfect wat je mag verwachten.

✓ Stap 3
Start met een degelijk grondplan

Goed begonnen, is half gewonnen. Je badkamer visualiseren en indelen op voorhand is al het halve werk. Uiteraard kunnen we je hierbij adviseren, maar je kan ook zelf een simpel grondplan uittekenen en je indeling bepalen. Opteer je voor badkamermeubels met standaardmaten, dan hoef je de meubels zelfs niet op te meten. Let wel dat je dezelfde schaal gebruikt voor het grondplan en de meubels. Je kan blijven puzzelen tot je 100% tevreden bent.

Met onze software kunnen we je ook een 3D-voorstelling maken. Zo kun je virtueel door je nieuwe badkamer lopen!

✓ Stap 4
Aankoop van het materiaal

De keuze in materialen is enorm en we geven je graag advies over alle mogelijkheden. Badkamertegels, het sanitair, de douche: ze komen in alle mogelijke materialen, maten en vormen. Laat je bij deze stap adviseren, er zijn immers heel wat praktische zaken waar je rekening mee moet houden.

Bij RenoZen zorgen we dat alle materiaal tijdig aanwezig is, zodat er geen vertraging wordt opgelopen tijdens het renoveren. Een badkamer is een essentiële ruimte in huis, zeker als je er maar eentje hebt en vertragingen kan je dan ook missen als kiespijn.

✓ Stap 5 
Start de verbouwing

Kwalitatief en binnen de kortst mogelijke termijn, zo wil je je badkamer gerenoveerd zien. Bij RenoZen stellen we hiervoor alles in het werk. Als expert weten we hoe we dit moeten klaarspelen, zodat je in een mum van tijd over een perfect gerenoveerde badkamer beschikt.

Contacteer ons

Aan het nadenken over je badkamerrenovatie? Aarzel niet om ons te betrekken in het proces, als specialist kunnen we je nuttige tips geven. Onze volledige aanpak en ons stappenplan garandeert je een vlekkeloze service. Interesse? Aarzel niet ons te contacteren of vraag gelijk een offerte op maat aan! 

Stappenplan voor badkamerrenovatie

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws rond badkamerrenovatie

* Verplichte velden