Home / Inspiratie / 3 badkamertrends anno 2017

3 badkamertrends anno 2017

Net als in de mode zijn ook badkamers aan trends onderhevig. Overweeg je een badkamerrenovatie en wil je helemaal mee zijn met de laatste trends? Wij geven je alvast 3 onmiskenbare trends mee, die dit jaar helemaal in zijn. Zo kies je voor een hedendaagse badkamer, waar je jaren plezier van hebt.  

Grote tegels  

Dit jaar kunnen de tegels in de badkamer niet groot genoeg zijn. Grote vloer- of wandtegels scheppen een gevoel van ruimte en rust, bovendien wordt het voegen tot een minimum beperkt. Dit sluit natuurlijk kleinere accenten niet uit. Een combinatie met mozaïek of kleine Portugese tegels werkt perfect. Natuursteen, marmer of een betonlook? Alles kan en mag, maar groot is het credo!  

Duurzaamheid en natuur in huis  

Het ecologisch bewustzijn dringt nu ook door in onze badkamer, samen met een hang naar natuur. Een Belg verbruikt gemiddeld 119 liter water en daar kan serieus wat op bespaard worden. Een energiezuinige badkamer wordt dan ook steeds meer een prioriteit. Daarnaast zien we ook een trend om de natuur in huis te brengen. Planten, maar ook natuurlijke materialen als hout, klei en biokatoen zijn aan een opmars bezig. Heel wat fabrikanten beschikken ondertussen ook over een ecolabel.  

De badkamer is dé plek om te ontspannen en wat tijd voor jezelf te nemen.  

Een industriële look  

De industriële look gaat al langer meer, maar ook de badkamer ontsnapt er niet aan. Tegels in betonlook passen perfect bij de tijdsgeest. Sobere, donkere kleuren en robuuste materialen hangen daar aan vast. Zorg wel dat je de hardheid wat breekt met zachte accessoires of kleuraccenten. Hout, keramische natuursteen en badmatten kunnen het geheel breken. Ook planten kunnen voor een warme vibe zorgen.

 

Industriële badkamer
Industriële look
Grote tegels
Badkamer met planten

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws rond badkamerrenovatie

* Verplichte velden