Home / 4 tips voor wie aan een badkamerrenovatie denkt

4 tips voor wie aan een badkamerrenovatie denkt

Een badkamer renoveren is geen helse klus, althans dat hoeft het niet te zijn als je met een specialist als RenoZen werkt. Als je je goed voorbereid wordt het helemaal een fluitje van een cent. Onderstaande tips kan je alvast gebruiken om ook van jouw badkamerrenovatie een succes te maken.

Denk na over hoe je je badkamer gebruikt

Een badkamer moet bij jou, je gewoontes en je levensstijl passen. Bepaalde materialen kunnen mooi zijn, maar moeilijk in het onderhoud, kinderen spelen ook een rol en je kan wel inspelen op de laatste trends, maar misschien oogt je badkamer dan binnen de 5 jaar gedateerd. Denk op voorhand goed na over wat je wil en bespreek het met je badkamerspecialist.

Geef een duidelijk budget mee

Een duidelijk budget voor je badkamerrenovatie voorkomt verrassingen. Houd er rekening mee dat kwalitatieve materialen meer kosten dan goedkopere, maar minder degelijke alternatieven. Informeer zeker eens bij vrienden die net hun badkamer hebben gerenoveerd wat zij hebben betaald voor hun badkamerrenovatie. Wees realistisch: met een beperkt budget kunnen mooie zaken gerealiseerd worden, maar wonderen bestaan niet.

Bespaar niet op het vernieuwen van de leidingen

Je badkamer vervangen is één ding, de leidingen veranderen een ander. Probeer niet te besparen door oude leidingen niet te vervangen, daar krijg je achteraf toch maar spijt van. Bij het plannen van je verbouwing kan je ook maar beter rekening houden met deze leidingen. Deze verplaatsen is vaak niet evident en kan de kostprijs van je verbouwing fiks de hoogte injagen. .
 

Kies voor een vakman

Een vakman mag dan misschien net iets meer kosten, je verdient deze investering dubbel en dik terug. Niet alleen beschik je over een perfect afgewerkte badkamer, ze is ook helemaal naar wens. Een goede renovatiespecialist denkt met je mee en komt zelf met voorstellen. Vraag steeds referenties op en bekijk enkele projecten, zo weet je meteen tot wat de badkamerspecialist in staat is.

 

Bespreek je plannen met RenoZen

Plannen om je badkamer te renoveren? Kom ze gerust eens met ons bespreken. We bekijken de mogelijkheden, komen met een heldere offerte en zorgen dat je in geen tijd over een volledig gerenoveerde badkamer beschikt.

 

 Wil je je badkamer renoveren? Dan kan je rekening houden met deze tips. 

Badkamer

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws rond badkamerrenovatie

* Verplichte velden