Home / 4 tips om water te besparen in de badkamer

4 tips om water te besparen in de badkamer

Wist je dat je bij het douchen gemiddeld zo’n 45 liter water verbruikt? Niet echt ecologisch, toch? Korter douchen is natuurlijk een optie om water te besparen, maar er zijn nog een aantal andere tips & trucs. Wij geven jullie er alvast 4 mee!

Een waterbesparende douchekop

Een spaardouchekop mengt lucht door het water en laat enkel maar kleine waterdruppels door. Je merkt amper verschil, behalve op je waterfactuur. Besparingen tot 50% op je waterverbruik zijn mogelijk.

Stap over op een digitale douche

Bij het afstellen van de juiste straal en temperatuur gaat flink wat water verloren, bij een digitale douche behoort dit tot de verleden tijd. Deze stel je op voorhand in, waardoor je water onmiddellijk op maat is. Bovendien beschikt deze douche over een pauzeknop, ideaal tijdens het inzepen.

Het doorspoelen van je toilet

We willen natuurlijk niemand het doorspoelen van het toilet afraden, maar weet wel dat bij het doorspoelen van een klassiek toilet ongeveer 10 liter water nodig is. Een toilet met waterbesparend reservoir of een model met een spaarknop, verbruikt een stuk minder. Reken op 3 liter bij een kleine, en 6 liter bij een grote spoelbeurt.

Kies voor een eengreepsmengkraan

Zit je aan de wastafel nog met traditionele kranen? Vervang ze door een eengreepsmengkraan. Zo verspil je minder water bij het zoeken naar de juiste temperatuur.

Je badkamer renoveren

Wil je je badkamer renoveren? Dat is natuurlijk het perfecte moment om enkele waterbesparende maatregelen te integreren. Bij RenoZen denken we graag met je mee en zorgen we voor oplossingen. Vraag een offerte aan voor het vernieuwen van je badkamer en we bespreken de mogelijkheden.

 

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws rond badkamerrenovatie

* Verplichte velden